top of page

Warapong

"Koken met Liefde"

Onze chef-kok, Warapong – ook Opol genoemd, zijn bijnaam, iets traditioneel in Thailand - ontdekte zijn liefde voor het koken in zijn geboorteland zelf.

Warapong is geboren en opgegroeid in Kalasin, een stad in het noordoosten van Thailand, op 513 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Na zijn schoolperiode, is Warapong richting Pucket getrokken, om er aan de Hotel School Pucket te gaan studeren. Daar leerde hij de kunsten van de Thaïse keuken.
Tijdens zijn opleiding leerde hij over de regionale keukens en de vijf fundamentele smaaksensaties, die hij met elkaar verenigt in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten leerde hij er aan, dit is iets wat de regionale Thaise keuken verbindt en onderscheidt van vele andere keukens.

 

Na het afronden van zijn opleiding kon hij ervaring opdoen in enkele lokale restaurants en hotels in Pucket. In 2007 leerde hij iemand in België kennen, en trok hij vol energie richting België. Maar de passie voor de Thaise keuken is steeds gebleven. Na 2 jaar als kok te hebben gewerkt bij Na Siam Restaurant te Tremelo, en nadien 7 jaar in Los Dos, werd in 2018 zijn eigen Warathai opgericht. Hij kon er voor jullie de pure Thaïse smaken in terugbrengen. Het gevolg hiervan zijn klassieke gerechten die gemoderniseerd en tot een hoog niveau getild worden.
 

De Thaise keuken is, in tegenstelling tot wat veel mensen buiten Thailand denken, niet homogeen. Thailand is met een oppervlakte van 513.115 km² en met ongeveer 40 verschillende volkeren zo gediversifieerd, dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruikmaakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.

 

Kenmerkend voor de verschillende Thaise keukens is dat deze zich schikken rondom het gebruik van rijst (Thai: khao) als basisvoedsel. De volkeren in Centraal-Thailand en Zuid-Thailand gebruiken nu voornamelijk een geurige, semidroge en langkorrelige rijst, khao hom malie (letterlijk: "naar jasmijn geurende rijst") genoemd, met een lichte jasmijngeur. De volkeren in het noorden en noordoosten van Thailand gebruiken traditioneel khao niao (kleefrijst of sticky rijst).

​

Warapong kookt voor u zonder iets te veranderen aan de eigenheid van de Thaise keuken, met verse groenten, kruiden en sauzen zoals we die in Thailand gebruiken. Aarzel niet om in onze menu op ontdekkingsreis te gaan. Standaard worden onze gerechten met jasmijnrijst geleverd, maar u kan ook optioneel sticky rijst bijbestellen. Hij houdt ook steeds rekening met de persoonlijke culinaire wensen, waardoor u steeds een gerecht meekrijgt die u ongetwijfeld zal smaken.

​

bottom of page